Shrnutí sezony a info k turnaji

15.12.2015 01:51

Od 3.8. kdy jsme zahájili naši sezonu, kluci měli možnost absolvovat 9 mistrovských utkání, 

2 přípravná utkání a

zejména 37 tréninkových jednotek, často i se dvěma trenéry, kdy je efektivita učení několikanásobně vyšší.

O tom jak kdo tyto možnosti využil či nevyužil se můžete informovat v tabulce, která je publikována pod tímto článkem.

Od 30.11. trénujeme v tělocvičně, kde polovinu TJ tvoří část všeobecné gymnastické průpravy, zejména nácvik kotoulu vpřed a kotoulu vzad.

Tato průprava je nezbytná obecně pro všechny lidi, zejména pak pro sportovce a zvlášť fotbalisty, jejichž pohybová činnost vyžaduje vysoké nároky. A také slouží ke kompenzaci svalových skupin, které při samotné herní činnosti během soutěžního období nejsou tolik využívány.

Ti hráči, kteří nevynechali ani jeden gymnastický trénink, tyto dovednosti bez problémů zvládli a posunuli se tak o něco dále.

Celková docházku kluků nebyla nikterak valná, proto důrazně doporučuji dbát na prevenci nemocnosti a sice převlékat se do suchého oblečení po tréninku, využívat sprch v šatnách, vhodně se oblékat na trénink a hlavně na cestu z něj. Často vídávám kluky, jak neosprchováni v propoceném tréninkovém oblečení pobíhají venku bez čepic a nebo jdou takto až domů!

Dále doporučuji otužování se v sauně, bazénu, doma ve sprše, pobyt na čerstvém vzduchu i mimo trénink, pravidelně chodit na tréninky i cvičit v hodinách tělesné výchovy ve škole. Dále je zapotřebí a to zejména u kluků starších, aby po tréninku v klidu doma v teple prováděli streeching ze cviků, které znají z tréninků nebo mohu nějaké doporučit ( též dostupné na internetu). Předejděme tak rizikům natažení či natržení svalů a také nesprávnému tělesnému vývoji. 

Na osobní schůzi nebyl bohužel z časových důvodů z mé strany prostor. Děkuji Vám za spolupráci a Těším se na Vás na halovém turnaji v Šumperku, který proběhne tuto sobotu 19.12. dopoledne. Bližší info sdělí kolega trenér ve čtvrtek, zatím nemám od pořadatele turnaje propozice.

Kvůli nízké docházce nemohu vzít na turnaj tyto hráče: Tichý Tomáš, Till Roman, Hrabě Tomáš, Himl Václav.

Všem dlouhodobým marodům přeji brzký návrat do tréninkového procesu a pokud tomu nebrání doporučení lékaře, je nezbytné, aby tak učinili co nejdříve!

Kluci, kteří nemeškají tréninky, utíkají těm ostatním mílovými kroky.