Zhodnocení jarní sezony

20.06.2015 14:36

V pondělí 15.6. jsme ukončili závěrečným tréninkem, který si vedli za odměnu sami hráči (Patrik Přibylka, Tomáš Hrabě) úspěšnou jarní sezonu !

Dovolte krátké zhodnocení a poděkování.

Děkuji klukům za bez výjimky velkou pracovitost, odhodlanost a radost z tréninků i zápasů! Kázeňsky nebyl žádný vážnější problém, což je asi nejdůležitější bod pochvaly. Jsem rád, že jsem mohl těmto malým fotbalistům být prostředníkem k jejich radosti! 

Děkuji také velmi všem rodičům i prarodičům hráčů za výbornou spolupráci a komunikaci při trénincích i zápasech. Zejména děkuji za flexibilitu při změnách časů a prostředí tréninků.

Krátce v číslech k jarní části:

36 tréninkových jednotek- nejlepší docházka: Přibylka Patrik 34

10 zápasů- nejlepší střelec: Patrik Přibylka 54 (celá sezona)

2 turnaje: Šumperk

               Jindřichov 4. místo (silně obsazený turnaj 12 ti týmy)

Hlavním cílem v této kategorii je

- radost z pohybu a her obecně, zvláště pak míčových a fotbalu

- získat návyk k pravidelným tréninkům (,,chodím do oddílu trénovat a hrát zápasy´´)

-rozvoj obecných pohybových schopností ( návaznost na fotbalovou školku, kde je tohle doménou)

- osvojení si individuálních herních dovedností ( zejména nebát se udělat kličku v jakémkoli prostoru, opakovaně i po neúspěchu, až po té se může přecházet k herním  kombinacím a týmové spolupráci-neumím sčítat, nemůžu násobit-)

Kluci ročníků 2006 a ti nejlepší z ročníku 07, kteří do starší přípravky přechází, tohle v zásadě více či méně splnili. Ti slabší z nich budou muset zvýšit své úsilí. (hodnotím individuálně s hráčem a rodičem)

pzn: ,,fotbal dětí není fotbalem dospělých´´ I když u svých dětí nevidíte fotbal, který hrají muži, neznamená to, že se nerozvíjí. Po osvojení si základních individuálních herních dovedností začnou ve starší přípravce postupně přecházet k základním kombinacím dvou až tří hráčů a zkoušení si postů obránce/útočník.